AKTUALÍTÁSOK

Friss híreink

Közös missziónk a műtárgyak megőrzése - Reflektorfényben a veszélyes anyagok

Ezúttal a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum fogadta a Múzeumi Állományvédelmi Bizottság (MÁB) tagjait a Petőfi Kulturális Program keretében megvalósuló ismeretterjesztő szakmai napon a Cselley-házban. Az előadássorozat alapvető ismereteket kíván átadni a múzeumi állományvédelem területén, ám, legalább annyira fontos az emberi egészség megőrzése - a veszélyesek anyagok környezetében a fokozott figyelem, a védőfelszerelések használata, és az óvintézkedések betartása.

Bővebben >>

(Közzétéve: 2024-06-12 10:12:29)

Ismeretterjesztő nap a Tatai vár lovagtermében

A Múzeumi Állományvédelmi Bizottság (MÁB) szakmai ismeretterjesztő előadásokkal hívta fel a figyelmet a megelőző műtárgyvédelem fontosságára a Tatai vár Lovagtermében április végén. Az előadásokat kötetlen szakmai beszélgetés követte, ahol a jelenlévők megvitathatták aktuális problémáikat, felmerülő kérdéseiket a szakemberekkel.

Az ismeretterjesztő nap a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet közös szervezésben, a Petőfi Kulturális Program részeként valósult meg.

Bővebben >>

(Közzétéve: 2024-06-12 09:17:50)

Eszközkölcsönzés

A megnövekedett érdeklődés miatt szeretnénk minél több intézmény számára lehetőséget biztosítani állományvédelmi eszközök kölcsönzésére, ezért 2024. márciusától a Múzeumi Állományvédelmi Bizottság megváltoztatja a kölcsönzési szabályzatot.

Bővebben >>

(Közzétéve: 2024-03-07 14:02:57)