AKTUALÍTÁSOK

Friss híreink

Eszközkölcsönzés

ESZKÖZKÖLCSÖNZÉS

A megnövekedett érdeklődés miatt szeretnénk minél több intézmény számára lehetőséget biztosítani állományvédelmi eszközök kölcsönzésére, ezért 2024. márciusától a Múzeumi Állományvédelmi Bizottság megváltoztatja a kölcsönzési szabályzatot.

KÖLCSÖNZÉSI SZABÁLYZAT

A Múzeumi Állományvédelmi Program keretében kölcsönözhető eszközök elsődlegesen havaria helyzetek esetén kívánnak megoldást nyújtani a múzeumok számára, ezért rövid távú megoldásként maximum 1 évre kölcsönözhetőek. A probléma fennmaradása esetén, részletes szakmai indoklással, további fél évre, kölcsönzési hosszabbítás kérhető. A hosszabbítási kérelmet a Múzeumi Állományvédelmi Bizottság bírálja el. Az eszközök másfél éves igénybevétel után karbantartást igényelnek, ezért minden esetben a visszaszállításukat kérjük. 

Kölcsönzés menete

Az eszközöket dr. Kemecsi Lajos főigazgató úrnak címezve, az intézményük vezetője, levélben kérheti kölcsön. A levélhez, kérem, csatolják a Kölcsönzési űrlapot, kitöltve.

A levelet a következő mail címekre kell eljuttatni:

foig@neprajz.hu

nagy.dora@neprajz.hu

tabi.orsolya@neprajz.hu

Pozitív elbírálást követően az intézmények Kölcsönzési szerződést kötnek egymással, a szerződés aláírása után bonyolítható le az eszközök átvétele.

Átvétel helyszíne: OMRRK, 1135 Bp., Vágány utca 2-4. Gazdasági bejárat. 

Ügyintéző: Tabi Orsi (tabi.orsolya@neprajz.hu)